TRUMP OG BREXIT!

25 jan , 2017
"I maktens korridorer" møter igjen Tomas Sandell fra European Coalition for Israel, hvor det i lørdagens utgave bl.a skal handle om presidentvalget og brexit.
Knut Tømmerbakk tar oss igjen med til EU-parlamentet i Brüssel for å bli bedre kjent med grunnleggeren av European Coalition for Israel, Tomas Sandell. Under samtalen spør Tømmerbakk om hva han tenker om presidentvalget i USA.

​- Vi er en organisasjon som kan jobbe med alle statsledere og regjeringer som er demokratisk valgt. De siste 8 årene har ikke vært enkle for Israel. Det har vært en dyp skuffelse med presidenten (red. Obama) i en rekke saker som angår Israel, sier Tomas Sandell i EC4I.


EU-PARLAMENTET: Tomas Sandell arbeider i EU-parlamentet med å fremme Israel og deres interesser.

Trump er en israelsvenn
I lørdagens program ytrer Sandell at Trump har tydeliggjort seg som en israelsvenn. Han skal også ha vært interessert i å komme på et av arrangementene til European Coalition for Israel for noen år tilbake.

- Han er interessert i jødenes sikkerhet og staten Israel. Jeg har også alltid trodd at han etter valget vil være en annen person enn den vi har sett under valget, sier Sandell.OPTIMISTISK: Tomas Sandell er optimistisk til hva Trump vil kunne bety for Israel.


Sandell til USA
Nå etter at valget er over skal Tomas Sandell over til USA for å delta på hans første offentlige opptreden etter innsettelsen, som er den nasjonale bønnefrokosten. 

- Det blir et historisk øyeblikk. Jeg ønsker ham lykke til. Jeg ber for ham som for alle valgte ledere. I motsetning til mange andre europeere, tror jeg han kan gjøre mye godt, sier Sandell.

Lørdagens program vil også handle om Brexit og om Sandell sitt møte med Benjamin Netanyahu.


"I MAKTENS KORRIDORER"
LØRDAG 28. JANUAR KL. 21.30
Aktuelt
25 jan , 2017
Blogginnlegg