19 mai , 2018
PARTNERKONFERANSE for alle partnere, venner, frivillige , ansatte og andre interesserte! Sett av noen dager i Røyken mellom Oslo og Drammen og bli kjent med Kanal 10 Norge, lær om hvordan kommunisere via kristen TV og hør hva Herren sier igjennom sine profeter!
08 mar , 2018
P-7, som produserer programmet med Johnn Hardang, som kalles God Søndag, er nå igang med produksjon av programserien "Tett På" med den kjente vekkelsesdamen Irene Krokeide Alnes.
08 mar , 2018
Vår alles kjære Øystein Sandtorv er tilbake på Kanal 10 Norge fra april. Han har hatt sendepause ganske lenge, men er altså tilbake med ny programserie hvor han deler frikostlig fra sin store erfaringsbakgrunn.
30 des , 2017
Kanal 10 Norge var opprinnelig ment å være - "Et redskap for vekkelse og nytt liv i Norge, samt speile hva Gud gjør fra Den Norske kirke og til trosbevevegelsen og alt der imellom"
02 nov , 2017
Mandag til torsdag kl 19:30, hver uke, sender vi vår daglige oppdatering og aktualitetsprogram Kanal 10 Live.
Aktuelt
02 nov , 2017
Blogginnlegg

Definisjonen av lovsang.

26 mai, 2016

Det finnes virkelig en slik definisjon.

“Lovsang er en form for bønn for å hylle og å uttrykke sin kjærlighet til Gud”.

Lovsang kalles også den moderne gudstjenestemusikken som har komplettert de tradisjonell salmene og lesersangene. Denne trenden begynte under Jesusvekkelsen og har gitt opphav til en bred subkultur med egne tidsskrifter, utdanninger og platebransjer”.

Wikipedia.

Det finnes enda et aspekt som ikke kan forklares rasjonelt, til tross for Wikipedias gode definisjon. Det er det som skjer når du overgir deg til Gud i lovsangen, der det åndelige og det guddommelige møter din tro og ditt hjerte.

Når du overgir deg til Gud og hans nærvær og strekker deg etter en åndelig berøring, så er den delen av lovsangen vanskelig å beskrive rasjonelt av noen som ikke har opplevd det personlig, eller som ikke tror på det. Troen og overgivelsen går hånd i hånd, tro skaper rom for overgivelse, men iblant trengs overgivelsen for å kunne skape tro.

I neste ukes “Closeup” får du møte Harald Høidahl, en troende mann som jobber med musikk og lovsang. Det som karakteriserer hans tekster (i tillegg til hans humor) er at gudstroen har nesten alltid vært der. Den første lovsangen skrev han som et barn og den handler om nettopp overgivelse og tro.

Den første sangen og mye mer får du høre i “Closeup”, neste lørdag kl. 21.00.