12 jan , 2018
Den svært profilerte Sebastian "Sebbe" Stakset kommer til kanalen 23. til 25. februar. Dette er et ledd i den nye liveserien vår "Revival House Youth" som har unge som målgruppe.
30 des , 2017
Kanal 10 Norge var opprinnelig ment å være - "Et redskap for vekkelse og nytt liv i Norge, samt speile hva Gud gjør fra Den Norske kirke og til trosbevevegelsen og alt der imellom"
02 nov , 2017
Mandag til torsdag kl 19:30, hver uke, sender vi vår daglige oppdatering og aktualitetsprogram Kanal 10 Live.
31 okt , 2017
Kanal 10 Norge feirer 7 år på lufta, og vi feirer dette med en egen jubileumssending.
29 sep , 2017
Imorgen lørdag 30.09.17 kl 19:00 blir det direktesendt kampanjekveld med fokus på Kanal 10 Asia. Dette gjør at det blir endringer i oppsatt skjema, klikk inn å se endringene.
Aktuelt
02 nov , 2017
Blogginnlegg

Definisjonen av lovsang.

26 mai, 2016

Det finnes virkelig en slik definisjon.

“Lovsang er en form for bønn for å hylle og å uttrykke sin kjærlighet til Gud”.

Lovsang kalles også den moderne gudstjenestemusikken som har komplettert de tradisjonell salmene og lesersangene. Denne trenden begynte under Jesusvekkelsen og har gitt opphav til en bred subkultur med egne tidsskrifter, utdanninger og platebransjer”.

Wikipedia.

Det finnes enda et aspekt som ikke kan forklares rasjonelt, til tross for Wikipedias gode definisjon. Det er det som skjer når du overgir deg til Gud i lovsangen, der det åndelige og det guddommelige møter din tro og ditt hjerte.

Når du overgir deg til Gud og hans nærvær og strekker deg etter en åndelig berøring, så er den delen av lovsangen vanskelig å beskrive rasjonelt av noen som ikke har opplevd det personlig, eller som ikke tror på det. Troen og overgivelsen går hånd i hånd, tro skaper rom for overgivelse, men iblant trengs overgivelsen for å kunne skape tro.

I neste ukes “Closeup” får du møte Harald Høidahl, en troende mann som jobber med musikk og lovsang. Det som karakteriserer hans tekster (i tillegg til hans humor) er at gudstroen har nesten alltid vært der. Den første lovsangen skrev han som et barn og den handler om nettopp overgivelse og tro.

Den første sangen og mye mer får du høre i “Closeup”, neste lørdag kl. 21.00.