01 des , 2018
-og dette ble feiret i studioet i Holmestrand. Festen ble delt opp i to: Det ble laget et 2 timers jubileumsprogram med programlederen Elisabeth Mork, sammen med Kanal 10 grunnleggerne Börje og Britt Claésson, daglig leder Øyvind Rygg, teknisk sjef Jim Hansen, regissøren Ruben Grande og den musikalske gjesten Mathilda Röydnemo.
12 sep , 2018
Som mange av dere vet, ble det i april inngått en avtale med eierne av Kanal 10 i Sverige at vi kjøper Kanal 10 Norge, slik at kanalen kunne bli helnorsk. Dette ble avtalt, og nå i begynnelsen av september skrev vi under dokumentene. Alt er nå formelt på plass, og fra 1. oktober er dette en realitet. Vi gleder oss storlig, og vi opplevde også en enorm respons fra våre seere i hele Norge da dette ble kjent.
03 aug , 2018
Fra mandag 6. august går vi over til "vanlig modus" på Kanal 10 igjen. Etter en sommer med mange uker fyllt med sommerkonferanser, gleder vi oss over å komme litt mer "nær" deg som seer igjen...
08 mar , 2018
Vår alles kjære Øystein Sandtorv er tilbake på Kanal 10 Norge fra april. Han har hatt sendepause ganske lenge, men er altså tilbake med ny programserie hvor han deler frikostlig fra sin store erfaringsbakgrunn.
30 des , 2017
Kanal 10 Norge var opprinnelig ment å være - "Et redskap for vekkelse og nytt liv i Norge, samt speile hva Gud gjør fra Den Norske kirke og til trosbevevegelsen og alt der imellom"
Aktuelt
03 aug , 2018
Blogginnlegg

Definisjonen av lovsang.

26 mai, 2016

Det finnes virkelig en slik definisjon.

“Lovsang er en form for bønn for å hylle og å uttrykke sin kjærlighet til Gud”.

Lovsang kalles også den moderne gudstjenestemusikken som har komplettert de tradisjonell salmene og lesersangene. Denne trenden begynte under Jesusvekkelsen og har gitt opphav til en bred subkultur med egne tidsskrifter, utdanninger og platebransjer”.

Wikipedia.

Det finnes enda et aspekt som ikke kan forklares rasjonelt, til tross for Wikipedias gode definisjon. Det er det som skjer når du overgir deg til Gud i lovsangen, der det åndelige og det guddommelige møter din tro og ditt hjerte.

Når du overgir deg til Gud og hans nærvær og strekker deg etter en åndelig berøring, så er den delen av lovsangen vanskelig å beskrive rasjonelt av noen som ikke har opplevd det personlig, eller som ikke tror på det. Troen og overgivelsen går hånd i hånd, tro skaper rom for overgivelse, men iblant trengs overgivelsen for å kunne skape tro.

I neste ukes “Closeup” får du møte Harald Høidahl, en troende mann som jobber med musikk og lovsang. Det som karakteriserer hans tekster (i tillegg til hans humor) er at gudstroen har nesten alltid vært der. Den første lovsangen skrev han som et barn og den handler om nettopp overgivelse og tro.

Den første sangen og mye mer får du høre i “Closeup”, neste lørdag kl. 21.00.