Kontakt ossDu kan kontakte oss på telefon, epost eller å skrive til oss på følgende adresse:

Post og besøksadresse:
Kristen TV i Norge AS
Bentsrudsvingen 6
NO - 3083 Holmestrand

Telefon: 47 77 50 77  - vårt sentralbord er åpent alle hverdager kl 08-16.
E-post: info@kanal10.no

Ønsker du å bli bedt for kan du sende en mail til: be@kanal10norge.no
Aktuelt
Seneste blogginnlegg

Definisjonen av lovsang.

26 mai, 2016

Det finnes virkelig en slik definisjon.

“Lovsang er en form for bønn for å hylle og å uttrykke sin kjærlighet til Gud”.

Lovsang kalles også den moderne gudstjenestemusikken som har komplettert de tradisjonell salmene og lesersangene. Denne trenden begynte under Jesusvekkelsen og har gitt opphav til en bred subkultur med egne tidsskrifter, utdanninger og platebransjer”.

Wikipedia.

Det finnes enda et aspekt som ikke kan forklares rasjonelt, til tross for Wikipedias gode definisjon. Det er det som skjer når du overgir deg til Gud i lovsangen, der det åndelige og det guddommelige møter din tro og ditt hjerte.

Når du overgir deg til Gud og hans nærvær og strekker deg etter en åndelig berøring, så er den delen av lovsangen vanskelig å beskrive rasjonelt av noen som ikke har opplevd det personlig, eller som ikke tror på det. Troen og overgivelsen går hånd i hånd, tro skaper rom for overgivelse, men iblant trengs overgivelsen for å kunne skape tro.

I neste ukes “Closeup” får du møte Harald Høidahl, en troende mann som jobber med musikk og lovsang. Det som karakteriserer hans tekster (i tillegg til hans humor) er at gudstroen har nesten alltid vært der. Den første lovsangen skrev han som et barn og den handler om nettopp overgivelse og tro.

Den første sangen og mye mer får du høre i “Closeup”, neste lørdag kl. 21.00.