For oss som arbeider med kristen TV, møter vi ofte utfordringene i å nå ut til unge mennesker, for, som sant er, de er jo fremtiden.
De skal bringe evangeliet videre til nye generasjoner. Dette er viktig og sant, de unge kommer etter oss eldre, og skal bære de gode nyhetene videre.

Vi skal imidlertid akte oss for å være for ”direkte” her. Er det viktigere å nå de unge enn de gamle? Har unge mennesker ”høyere verdi” enn de gamle? Dette er en livsfarlig sortering og verdisetting som man ikke finner i Bibelen. Vi ser det tydelig også i abortklampen, om å få stoppet barnedrapene både i Norge og ellers i verden. Mange kristne er enige i at abort er feil, og at det må stoppes. Men får man spørsmålet, hva om barnet kommer fra incest eller voldtekt? Da vil de fleste likevel anbefale abort…
Men har barnet en annen verdi, fordi det er unnfanget i en slik situasjon?
Vi trenger å våkne opp, da mange av holdningene våre er preget av verdslighet og ikke fra Guds Ord.
Det er samme verdi på unge og gamle. Om man er 20 år og har livet foran seg, eller er 96 og nærmer seg slutten.

Det er samme verdi på syke og friske, om sykdommen er uhelbredelig eller man er frisk og sunn…
Det er samme verdi på fattige og rike. Om man heter Olav Thon eller Gate-Truls. Det er samme verdi på alle mennesker, også de ufødte. Om man kommer fra kongehuset eller fra et overgrep i parken.

Verdien er evig og ubegrenset.

La oss passe oss for den giftige sorteringen. Alle mennesker har evigheten nedlagt i sine hjerter. Alle trenger frelse, alle har en himmel i vente om de vil.